نکات کلیدی برای تغییر رنگ مجدد مبلمان
تغییر رنگ مبلمان یکی از بهترین راهها برای ایجاد تغییرات چشمگیر در فضای داخلی خونه است. گاهی پیش میاد که مبلمان قدیمی و فرسوده به نظر میاد، در این مواقع با میتونم اونها رو با تغییر رنگ زنده کنیم. فرآیند تغییر رنگ و تعمیر مبلمان معمولا در کارگاه مبلمان شکل میگیره و فقط تعمیر رنگ جزئی رو میتونیم توی منزل انجام بدیم.
هرچند یک سری نکته در رابطه با رنگآمیزی چوب در مبلمان در این مطلب، میخواهیم با هم نکات کلیدی برای تغییر رنگ مبلمان رو بررسی کنیم. امیدوارم با خوندن این مطلب، ایدههای جالبی برای نوسازی مبلمان قدیمیتون به دست بیارید و با کمترین هزینه، بهترین نتیجه رو بگیرید.
تعویض رنگ پارچه مبلمان
اولین چیزی که توی زیبایی مبلمان دیده میشه، رنگ پارچه مبلی است. به مرور زمان، رنگ پارچه از بین میره و حتی ممکنه ما از رنگ مبل خسته شده باشیم. همین باعث میشه تا افراد به سراغ تعویض پارچه مبلی بروند. رنگ مبلمان به ذهن میاد، پارچههاشونه. پارچهها در واقع مهمترین بخش ظاهری انواع مبلمان هستند. اگه پارچههای مبلتون دیگه اون جلوه و جذابیت سابق رو ندارن، وقتشه دست به کار بشید و رنگ یا طرح اونها رو عوض کنید.
برای تعویض رنگ پارچه مبلمان دست دوم، چند نکته رو باید در نظر داشته باشید. اول از همه، جنس پارچه خیلی مهمه. برای تغییر رنگ باید پارچه قدیمی شکاف بخوره و به طور کامل تعویض بشه. بهتره که پارچهی جدید رو بر اساس ترکیب رنگی منزلتون انتخاب کنید. طرح و جنس پارچه هم بهتره که از قبل راجبش تحقیق کنید. برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنم مطلب «انواع پارچه مبلی» رو انتخاب کنید.
تغییر رنگ پایه و دسته چوبی مبلمان
یکی دیگه از بخشهای مهم مبلمان ال که میتونه ظاهر کلی رو به شدت تغییر بده، پایهها و دستههای چوبی اونهاست. این قسمتها بیشتر در معرض سایش و خراشیدگی قرار میگیرن و ممکنه بعد از مدتی جلوه خودشون رو از دست بدن. تغییر رنگ قسمتهای چوبی مبلمان یه راه عالیه تا ظاهر مبل رو دوباره جذاب کنید.
نکتهای که وجود داره، اینه که تغییر رنگ چوب از تیره به روشن و از روشن به تیره تفاوتهای زیادی داره. برای تغییر رنگ روشن به تیره کافیه رنگ تیره رو روی رنگ روشن بپاشند به این طریق پایه و قسمتهای چوبی مبلمان به راحتی تیره میشه. این موضوع نسبت به رنگکاری تیره به روشن هزینه کمتری داره.
در تغییر رنگ تیره به روشن لازم است که ابتدا رنگها تمام رنگ قبلی رو از بین برود تا به چوب خام برسیم. سپس مجددا فرآیند زیرسازی انجام میشود. البته همانطور که گفتیم این روش دوبار هزینه رنگ کاری محاسبه میشه و برای مصرف کننده هزینه بیشتری برمیداره.
و اما رنگهای پوششی چیه؟ رنگ پوششی به رنگی گفته میشه که تمام طرح چوب در زیر رنگ مخفی بشه و در نمای ظاهری تفاوت رنگ بافت چوب دیده نشه. مانند رنگ سفید سیاه نقره ای و طلایی. حالا اگه قصد داریم که چوب مبلمان رو به یک رنگ پوششی تغییر بدیم کافیست رنگ جدید بر روی رنگ قبلی به مقداری بیشتری پاشیده بشه.
نکات کلیدی که باید دربارهی تغییر رنگ بدونیم
تغییر رنگ مبلمان شاید تو نگاه اول کار سادهای به نظر بیاد، ولی اگه نکات کلیدی رو رعایت نشه ممکنه نتیجه نهایی اون چیزی که انتظار داشتید، نباشه. اولین نکتهای که باید بدونید، انتخاب رنگ درسته. بهتره قبل از شروع کار، رنگهای مختلف رو روی یه قسمت کوچیک از مبل امتحان کنید تا مطمئن بشید که رنگ نهایی با سلیقهتون همخوانی داره.
برای انتخاب رنگ مناسب پایه چوبی مبلمان، باید به چند نکته کلیدی توجه کنیم. اولین نکته، هماهنگی رنگ پایهها با بقیه قسمتهای مبلمان و فضای کلی خانه است. اگر دکوراسیون منزلتان روشن است، انتخاب رنگهای ملایم یا طبیعی مثل چوب روشن میتواند تناسب خوبی ایجاد کند. در مقابل، اگر فضا تیرهتر است، رنگهای تیرهتر مانند قهوهای تیره یا مشکی جلوهی شیکتری به مبلمان دسته چوبی میدهند.
از قلمموهای با کیفیت استفاده کنید تا رنگ به طور یکنواخت پخش بشه و هرگز از رنگ بیکیفیت استفاده نکنید، چون باعث میشه رنگ به مرور زمان محو بشه و ظاهر مبل خراب بشه. برخی از انواع چوبها مثل چوب راش، بلوط یا گردو، رنگها را بهخوبی جذب کرده و ماندگاری بالاتری دارند. بهتر است قبل از انتخاب رنگ، نوع چوب مبلمان را بررسی کرده و مطمئن شوید که رنگ بهخوبی روی آن مینشیند.
یه نکته دیگه که خیلیها نادیده میگیرن، صبر کردنه! بعد از رنگآمیزی، باید زمان کافی بدید تا رنگ خشک بشه. استفاده از مبلمان راحتی و یا کلاسیک قبل از خشک شدن کامل رنگ میتونه باعث ایجاد لکه و خرابی بشه. اگه این نکات رو رعایت کنید، مطمئن باشید که نتیجه نهایی خیلی رضایتبخش خواهد بود.
آموزش رنگ کاری و تعویض رنگ لوازم چوبی در منزل
خیلی از ما دوست داریم که کارهای نوسازی خونگی رو خودمون انجام بدیم و حس رضایت از کار دست خودمون داشته باشیم. یکی از این کارهای جذاب و کمهزینه، رنگ کاری و تعویض رنگ لوازم چوبی در خونه است. اگه علاقه دارید خودتون دست به کار بشید، این بخش مخصوص شماست!
خب همونطوری که در ویدیو بالا میبینیم، در اولین مرحله باید رنگ قدیمی رو از روی چوب برداریم تا به لایه چوب برسیم. این فرآیند با چندین روش مختلف انجام میشه. استفاده از دستگاه پوست (سمباده برقی) یکی از بهترین روشها است. اما اگر این دستگاه رو توی خونه ندارید، میتونید با سمباده معمولی نیز این کار رو انجام بدید.
روش بعدی استفاده از ژل پاک کننده رنگ چوبه. برای استفاده از این ژل، کافیه مواد رو طبق دستورات راهنمایی محصول روی قسمتهای رنگی چوب بریزید و با قلمو پخش کنید. فقط توی این روش حتما از دستکش و ماسک استفاده کنید.
بعد از اینکه نیم ساعت از پخش کردن ژل گذشت، با یک دستمال و الکل و پنبه به راحتی رنگ قدیمی رو از روی چوب بردارید. فقط تو این روش چوب خیس میشه و ما فکر میکنیم که هنوز رنگ داره. اما بعد از ۱ روز خشک شدن، رنگ اصلی چوب رو میبینیم. بعد از جدا کردن رنگ چوب سراغ آستر زنی چوب و پر کردن سوراخهای چوبیه.
بعد از آستر زدن و پاک کردن مواد اضافی با یک دستمال پارچهای به سراغ رنگ کاری با قلمو و یا استفاده از روغن شفاف و مات کننده چوب میرویم. یادتون باشه بعد از رنگ کاری حتما رنگ رو پخش کنید تا همه جای چوب یکسان رنگ بشه. در صورت نیاز هم با یک پارچه کمی از اضافههای رنگ رو از روی سطح چوب پاک کنید.
خلاصهای از آنچه دربارهی تغییر رنگ مجدد مبلمان گفتیم
تغییر رنگ مبلمان میتواند به شکل قابل توجهی فضای خانه رو تغییر دهد و راهی عالی برای نوسازی مبلمان قدیمی است. اولین و مهمترین قسمت مبلمان که به چشم میآید، پارچه است که با گذر زمان زیبایی خود را از دست میدهد. تعویض پارچه با در نظر گرفتن جنس و طرح مناسب میتواند به فضای داخلی هماهنگی بدهد. همچنین، تغییر رنگ پایهها و دستههای چوبی مبلمان میتواند جلوهی کلی رو متحول کند.
برای تغییر رنگ مبلمان باید به نکات کلیدی مثل انتخاب رنگ درست و صبر کافی برای خشک شدن رنگ توجه کرد. همچنین، برای تغییر رنگ چوب از روشن به تیره و بالعکس، روشهای متفاوتی وجود دارد که هزینه و زمانبری متفاوتی دارد. اگر خودتان قصد انجام این کار را دارید، میتوانید ویدیویی که گذاشتیم، نتیجه مورد نظر رو کسب کنید.
این مقاله در آذر ماه 1403 بروزرسانی شده. منتظر آپدیت بعدی در طی ماههای آینده باشید.