کاربرد واقعیت افزوده (AR) در صنعت مبلمان

واقعیت افزوده همان طور که از اسمش مشخصه، یعنی افزودن چیزی به واقعیت و یکی از فناوری‌های جدید است که در صنعت مبلمان برای کمک به ما در تصمیم به خرید مبل به کار میره. 

شاید برای شما هم پیش اومده باشه که مبلی رو خریدید و وقتی اومد تو خونه متوجه شدید ابعادش بزرگه یا کوچیکه. یا این که رنگی که تو نمایشگاه انتخاب کرده بودید، الان اصلا به خونه نمیاد. البته هزینه زیادی کردید و چون دلتون نمیاد عوضش کنید، مجبورید چند سال تحملش کنید.

فناوری واقعیت افزوده اومده تا جلوی این اشتباهات رو بگیره و در هزینه‌های ما صرفه جویی کنه تا خرید مطمئن‌تری داشته باشیم. در این مقاله ما با این فناوری و کاربردش در مبلمان و دکوراسیون آشنا می‌شیم. نحوه استفاده از AR رو یاد می‌گیریم و از پاسخ برخی سوالات متداول در این زمینه مطلع می‌شیم.

امیدواریم از این مقاله خوشتون بیاد و مرسی که همراه ما هستید. ❤️

واقعیت افزوده چیست؟

واقعیت افزوده (Augmented Reality) از فناوری‌های نوظهور دنیاست که در صنایع مختلف کاربردهای فراوانی داره. به بیان ساده، واقعیت افزوده نوعی تکنولوژی است که عامل مجازی را در محیط دنیای واقعی به ما نشون میده.

با این تکنولوژی می‌تونیم محتوای دیجیتالی ساخته شده توسط کامپیوتر رو بصورت مجازی در دنیای واقعی نمایش بدیم. نمونه خیلی ساده اون در گوشی‌های همه ما وجود داره. فیلترهای اسنپ‌چت یا اینستاگرام که روی سر ما گل و بوته یا گربه میزاره.

بازی پوکمون گو بصورت AR

نمونه اولیه واقعیت افزوده، بازی جذاب “Pokemon Go” بود که در سال ۲۰۱۶ وارد بازار شد. با این بازی می‌تونستیم شخصیت پوکمون رو در خیابان‌ها ببینیم که می‌دود و حتی با افراد واقعی و وسیله‌ها تعامل داره.

امروزه فروشگاه‌های مبلمان بزرگی همچون IKEA، Amazon، Home Depot و Wayfair از این فناوری برای نمایش محصولات مبلمان و دکوراسیون داخلی استفاده می‌کنند.

در ویدیو زیر نمونه کاربرد این فناوری در محصولات مبلمان و دکوراسیون فروشگاه آمازون رو می‌بینیم

ویدیو معرفی قابلیت واقعیت افزوده در نمایش مبلمان
.

انواع واقعیت افزوده

این فناوری چهار نوع اصلی داره که در ادامه هر کدوم رو بصورت مختصر معرفی می‌کنیم.

 واقعیت افزوده مبتنی بر نشانگر (Marker-Based Augmented Reality)

این مدل رو مدل تشخیص تصویر نیز می‌نامند. زیرا در این مدل، اپلیکیشن‌های واقعیت افزوده به نمادها و اشیاء در محیط واقعی حساس هستند و دوربین و پردازنده (CPU) بیشترین کارایی رو دارند.

به عنوان مثال با استفاده از این روش می‌تونیم یک مجله رو به عنوان بوکمارک قرار بدیم و وقتی گوشی را به سمت آن مجله می‌گیریم، عکس‌های اون مجله رو روی صفحه گوشی موبایل بصورت برجسته یا متحرک ببینیم. مثل عکس زیر:

فناوری واقعیت افزوده مبتنی بر نشانگر

 واقعیت افزوده بدون نشانگر (Marker-less Augmented Reality)

به این مدل، مدل موقعیت‌گرا هم گفته می‌شه. در این مدل، نشانگر وجود نداره و دستگاه علاوه بر استفاده از دوربین، از GPS، قطب‌نما، شتاب‌سنج و سنسورهای مشابه هم استفاده می‌کنه و اطلاعات لازم رو دریافت و پردازش می‌کنه. در نمایش محصولات مبلمان از این روش استفاده میشه.

نمایش مبل با فناوری AR

 واقعیت افزوده مبتنی بر نوردهی (Projection Augmented Reality)

در این روش نورافکن‌ها نقش اصلی رو بر عهده دارند. پرژکتورها اجسام مجازی رو روی سطوح واقعی به نمایش درمیارن. این پرژکتورها دارای حس‌گرهای خاص و CPU هستند و از محیط واقعی حرکت‌های دست رو تشخیص می‌دهند.

اطلاعات رو از حرکات دست ما دریافت می‌کنند و پردازش می‌کنند و بر روی جسم مجازی یا بر روی سیستم عامل تغییرات رو نمایش می‌دهند. مانند نمونه‌های صفحه کلید مجازی که اکنون وارد بازار مصرف شده‌اند.

واقعیت افزوده مبتنی بر نوردهی در صفحه کلید مجازی لیزری

 واقعیت افزوده مبتنی بر قرارگیری (Superimposition Based Augmented Reality)

این روش در شناخت اجسام نقش بسیار مهمی داره و بیشترین کاربردش در حوزه آموزش، تعمیرات و گردشگری است. در این شیوه، تصویر مجازی بر روی تصویر واقعی قرار می‌گیره. یا این که به طور کامل، جایگزین تصویر اصلی می‌شه. به عنوان مثال، گردشگران در یک بنای تاریخی تخریب شده می‌تونند تصویر و ابعاد تکمیل شده اون بنا رو مشاهده کنند. 

واقعیت افزوده مبتنی بر قرارگیری

ترکیب هوش مصنوعی (Ai) و واقعیت افزوده (AR)

برای درک ارتباط بین واقعیت افزوده و هوش مصنوعی، لازم تا درکی از این دو داشته باشیم. هوش مصنوعی یا Ai به فناوری‌ای گفته میشه که واکنش و رفتار‌های انسانی رو الگو می‌گیره. این سیستم تفکر، تصمیم گیری، رفتار و منطق انسانی رو در ماشین‌های صنعتی شبیه سازی می‌کنه.

فناوری AR به عنوان زیر مجموعه‌ و مکملی از AI شناخته میشه. ترکیب این دو باعث ساخت ربات‌های هوشمند با درصد خطای پایین، اپلیکیشن‌های کاربردی و نرم افزار‌های نوین میشه.

کاربرد واقعیت مجازی در صنعت مبل

مثلا در صنعت آموزش، تصور کنید که محتواها توسط هوش‌ مصنوعی ساخته میشه و واقعیت افزوده، آن‌ها رو در حالتی به نمایش می‌ذاره که فرد کاملا در محیط قرار بگیره و باهاش ارتباط برقرار کنه.

برای مثال فرض کنید که می‌خواهیم برای خانه مبلی انتخاب کنیم. در اینجا عینک واقعیت مجازی مجهز به هوش مصنوعی می‌تواند فضای مد نظر رو با مدل مبلی که دوست داریم شبیه سازی کرده و حس حضور در محیط رو تجربه کنیم.

کابرد واقعیت افزوده در صنعت مبلمان و شبیه سازی محیط

کابرد هوش مصنوعی در واقعیت افزوده

در این بخش از مطلب قصد داریم تا از کاربرد‌های هوش مصنوعی در واقعیت افزوده صحبت کنیم. این کاربرد و مزایا همچنان جای پیشرفت دارد.

تجربه واقعیت افزوده با اپلیکیشن هوشمند ایکیا

برچسب گذاری اشیاء

برچسب‌گذاری اشیا از مدل‌های طبقه‌بندی یادگیری ماشینی استفاده می‌کند. وقتی یک فریم دوربین از طریق مدل پردازش می‌شود، تصویر را با یک برچسب از پیش تعریف‌شده در کتابخانه کلاسه بندی مطابقت می‌دهد و برچسب روی شی فیزیکی در محیط واقعیت افزوده می‌پوشاند.

واقعیت افزوده و هوش مصنوعی

تشخیص و شناسایی اشیاء

تشخیص و شناسایی اشیاء از الگوریتم های شبکه عصبی کانولوشن (CNN) برای تخمین موقعیت و وسعت اشیا در یک صحنه استفاده می کند. پس از شناسایی شی، نرم‌افزار واقعیت افزوده می‌تواند اشیاء دیجیتالی را برای پوشش فیزیکی و تعامل بین این دو ارائه دهد.

 به عنوان مثال، برنامه IKEA place ARKit محیط اطراف را اسکن می کند، سطوح عمودی و افقی را اندازه گیری می کند، عمق را تخمین می زند و سپس محصولاتی را پیشنهاد می کند که متناسب با فضای خاص باشد.

کاربرد واقعیت افزوده در صنعت مبل و اپلیکیشن ایکیا

کاربرد واقعیت افزوده در مبلمان و دکوراسیون داخلی چیست؟

با ورود هوش مصنوعی در صنعت مبلمان، استفاده از فناوری واقعیت افزوده، متداول‌تر شده. این فناوری در حوزه سرگرمی، بازی‌های کامپیوتری، فروشگاه‌های آنلاین، آموزش و… کاربرد داره. اما یکی از استفاده‌های رایج‌اش در صنعت مبلمان و دکوراسیون داخلی است.

چیدمان مبل در منزل و هماهنگ کردنش با دکوراسیون خونه یکی از سخت‌ترین کارهاست. به خصوص زمانی که قصد خرید آنلاین مبل داریم. مثلا از کجا بدونیم کاناپه طوسی رنگی که در تصویر خیلی هم قشنگ به نظر میرسه به فضای پذیرایی مون میاد یا نه؟ یا اینکه میز کنسولی که عاشق مدلش شده‌‌ایم به سایز اتاق خوابمان میخوره یا نه؟

ویدیو کاربرد واقعیت افزوده AR در صنعت مبلمان

به کمک این فناوری ما میتونیم محصولات رو قبل از خرید، در فضای خودمون مشاهده کنیم. چیدمانش رو توی اتاق تغییر بدیم. رنگ‌بندی‌های مختلفش رو در منزل ببینیم و با اطمینان بالا، خریدمون رو انجام بدیم.

 چطوری با واقعیت افزوده (AR) محصول رو در فضای خودمون ببینیم؟

برای این که ما بتونیم یه محصول رو با AR در منزلمون یا محیط کار مشاهده کنیم، لازمه با تلفن همراه یا تبلت خودمون وارد صفحه محصول مورد نظر بشیم.

در کنار مدل سه بعدی محصول، دکمه‌ «در فضای خود ببینید» رو انتخاب می‌کنیم. در صورت نمایان شدن درخواست اجازه دسترسی به دوربین دستگاه، این اجازه رو می‌دهیم تا امکان دسترسی به دوربین دستگاه فراهم بشه.

دکمه نمایش مبل بصورت واقعیت افزوده AR

پس از فعال شدن دوربین، دستگاه رو کمی به سطح کف زمین مورد نظر خود نزدیک کرده و سطح رو به دوربین دستگاه نشون می‌دهیم. دوربین رو حرکت می‌دهیم تا سطح زمین به درستی شناسایی بشه.

پس از ظاهر شدن مدل روی زمین، می‌تونیم از محصول فاصله گرفته و اون رو در فضای خود چیدمان کنیم.

نمایش مبل با فناوری AR

 چه گوشی‌هایی از واقعیت افزوده (AR) پشتیبانی میکنه؟

همه تبلت‌ها یا تلفن‌های همراه این فناوری رو پشتیبانی نمی‌کنند. برای استفاده از این فناوری باید از گوشی‌های هوشمند و یا تبلت‌های دارای هسته واقعیت افزوده (AR CORE) استفاده کنیم. کامپیوترهای خانگی (PC)، لپ‌تاب، تلفن‌های همراه هوشمند و تبلت‌هایی که فاقد این قطعه سخت‌افزاری هستند، AR رو نمایش نمی‌دهند.

فهرست گوشی های دارای قابلیت نمایش واقعیت افزوده AR

برای مشاهده دستگاه‌های دارای این قطعه سخت‌افزاری، می‌تونید با استفاده از قندشکن از سایت توسعه‌دهندگان گوگل (https://developers.google.com/ar/devices) دیدن کنید.

لازم به ذکر است امروزه بیش از ۸۰ درصد تلفن‌های همراه هوشمند این قطعه سخت افزاری رو دارند و از واقعیت افزوده پشتیبانی می‌کنند.

برای استفاده از واقعیت افزوده برنامه خاصی باید نصب کنیم؟

برای تجربه بهتر استفاده از فناوری واقعیت افزوده، باید در دستگاه‌های اندرویدی، نرم‌افزار گوگل کروم (Google Chrome) رو به‌روزرسانی کنیم. همچنین آخرین نسخه اندروید نصب شده باشه.

در دستگاه‌های اَپل، نرم‌افزار سافاری (Safari) رو به‌روزرسانی کنیم و آخرین نسخه ios نصب شده باشه. اگه سیستم عاملمون (اندروید/IOS) ‌و مرورگر (گوگل کروم/سافاری) به روز باشه، پس باید در کنار مدل سه‌ بعدی محصول، دکمه‌ای با عنوان «در فضای خود ببینید» مشاهده بشه.

در صورتی که این دکمه در کنار مدل محصول قابل مشاهده نیست و به‌روزرسانی‌های ذکر شده رو انجام دادید، به احتمال قوی تلفن همراه هوشمند شما و یا تبلت شما فاقد قطعه سخت‌افزاری هسته واقعیت افزوده است.

برنامه واقعیت افزوده گوگل پلی برای اندروید

گوگل برای نسخه‌های اندرویدی، برنامه گوگل پلی ویژه واقعیت افزوده را قرار داده است که لازمه نصب کنید. راهنمای زیر رو مطالعه کنید:

https://support.google.com/googleplay/answer/9462168?hl=fa

 محصول روی سطح زمین تنظیم نمیشه؛ چکار کنیم؟

در صورت مشاهده دکمه «در فضای خود ببینید» ما می‌تونیم با انتخاب این دکمه و با استفاده از دوربین گوشی یا تبلت، محصول مورد نظر رو بصورت سه بعدی در فضای خونه مشاهده کنیم.

با لمس این دکمه، ممکنه مرورگر از ما اجازه دسترسی به دوربین دستگاه رو درخواست کنه. بهش اجازه دسترسی بدید. سپس دوربین دستگاه ما فعال شده و ما باید سطح زمین مورد نظر رو برای مشاهده محصول به دوربین نشون بدیم.

نمایش محصولات مبلمان با واقعیت افزوده AR در اتاق

سیستم واقعیت افزوده با بررسی لبه‌ها و برآمدگی‌ها، سطح زمین رو شناسایی می‌کنه. بنابراین علاوه بر نشان دادن سطح زمین به دوربین دستگاه، لازمه کمی دوربین رو در اطراف محل مورد نظر نیز حرکت بدیم تا سطح زمین به درستی شناسایی بشه.

از اونجایی که ممکنه در محل مورد نظر ما، سطوح دیگری به جز زمین هم وجود داشته باشه (مثل سطح میز، مبل و غیره)، بهتره کمی دوربین دستگاه رو به سطح زمین نزدیک کنیم و از قرار دادن سطوح مختلف در قاب دوربین خودداری کنیم.

اما اگه محصول در سطحی بالاتر از سطح زمین نمایش داده شد (به دلیل وجود سطحی بالاتر از زمین مثل سطح میز، مبل و غیره)، برای حل این مشکل می‌تونیم از صفحه نمایش واقعیت افزوده خارج شده و دوباره وارد بشیم و با رعایت موضوعات گفته شده، دوباره سطح زمین را به دوربین دستگاه نشون بدیم.

چطوری محصول رو توی فضای خونه جابجا کنیم؟

پس از نمایش محصول، کمی از اون فاصله می‌گیریم تا نمای کامل محصول رو ببینیم.

در گوشی‌های اندروید، برای جابه‌جا کردن محصول، در قسمت زیر محصول، مربعی دیده می‌شه که با فشار انگشت بر روی اون و حرکت انگشت، محصول جابه‌جا می‌شه.

نمایش میز جلو مبلی با AR واقعیت افزوده

در صورتی که قصد چرخش محصول رو داریم، انگشت خودمون رو خارج از مربع یاد شده قرار داده. با حرکت انگشت به سمت راست و چپ، محصول رو می‌چرخونیم.

در دستگاه‌های اَپل (تحت سیستم عامل IOS) با قرار دادن یک انگشت روی محصول، می‌تونیم محصول رو جابه‌جا کنیم و با قرار دادن دو انگشت، محصول رو بچرخونیم.

خلاصه‌ای از آنچه که درباره‌ی واقعیت افزوده‌ گفتیم

یکی از کاربردهای هوش مصنوعی در طراحی دکوراسیون، فناوری واقعیت افزوده است. در این فناوری اشیای مجازی در يک محیط واقعی و در کنار ساير اشیای واقعی قرار می‌گیرند. هدف اصلی استفاده از این فناوری در صنعت مبل و دکوراسیون، کمک به کاربر در تصمیم گیری خرید است. با استفاده از واقعیت افزوده، میتونیم مبلمان رو در فضای خونه در ابعاد واقعی ببینیم، جابجاش کنیم، رنگش رو عوض کنیم و حتی تعداد و ترکیبش رو تغییر بدیم.

برای استفاده از این فناوری نیاز به یک گوشی هوشمند یا یک تبلت داریم که از تکنولوژی AR پشتیبانی کنه. لازمه گوشیه ما به آخرین نسخه مرورگر اینترنتی بروز بشه و اگه برنامه خاصی لازمه، نصب کنیم. سپس وارد صفحه محصول میشیم و روی گزینه «در فضای خود ببینید» میزنیم. دسترسی های لازم رو به گوشی میدیم و طبق راهنمایی برنامه AR، پیش میریم و از این تجربه شگفت انگیز لذت میبریم.

در ادامه با تعدادی از انواع مبلمان راحتی تولید رویال مبل آشنا بشیم. برای دیدن تصاویر بیشتر هر محصول و دسترسی به اطلاعات فنی کالا بر روی تصویر هر محصول کلیک کنید.

این مقاله در دی ماه 1402 بروزرسانی شده و منتظر آپدیت بعدی در طی ماه‌های آینده باشید. 

5 2 رای ها
امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد های آنلاین
مشاهده تمام نظرات