اینترنت اشیا در مبلمان چه کاربردی دارد؟
تا حالا شده به این فکر کنیم که اینترنت اشیا در مبلمان چه کاربردی دارد؟ در گذشته، تولید مبلی که با اینترنت و اپلیکیشن قابل کنترل باشه، دور از تصور بود. اما با گسترش تکنولوژی، اینترنت اشیا به عنوان یک انقلاب دیجیتالی، تغییری اساسی در در وسایل خانگی و صنعتی ایجاد کرد.
مبلمان هوشمند (Smart IOT Sofa) تنها برای ارائه راحتی بیشتر و خاص تولید نشدند. این نوع مبلها با کمک هوش مصنوعی و تحلیل دادهها، تجربه کاربری بهتر و متناسب با خواستهی ما ارائه میدهند. درب خانه، لوستر، و پردهها از مواردی هستند که با اینترنت اشیا به شبکهای هوشمند متصل میشوند.
در این مطلب قرار تا با اینترنت اشیا، نحوه کارکرد این فناوری و تاریخچهاش آشنا بشیم. همچنین از کاربرد IOT در مبلمان خواهیم گفت و محصول Life-Bit را که یکی از اولین مبلهای مجهز به اینترنت اشیا است رو معرفی خواهیم کرد.
آشنایی با اینترنت اشیا
اینترنت اشیا (Internet of Things یا به اختصار IoT) به میلیاردها دستگاه فیزیکی در سراسر جهان گفته میشود که به اینترنت متصل هستند. این وسایل اطلاعات رو ذخیره کرده و با کاربر و سایر دستگاههای متصل به اشتراک میگذارد. توجه داشته باشید که دادههای این دستگاه شامل اطلاعات شخصی نمیشود.
در خانههای هوشمند، این گجتهای اینترنتی به ما در انجام کارهای روزانه و روتین کمک میکند. فرض کنید در حال بازگشت از محل کار هستید. گوشی شما به یخچال هوشمند در خانه وصل است. در این لحظه، یخچال پیغامی به گوشی میفرسته و به ما اطلاع میده که شیر تمام شده است.
تاریخچه اینترنت اشیا
این که اینترنت اشیا از کجا سر و کلهاش پیدا شد داستان جالبی دارد. اولین نمونهای که میشه نام اینترنت اشیا روی آن گذاشت، دستگاههای وندینگ حاوی قوطیهای کوکاکولا است که در دانشگاه کارنگی ملون در پیتسبورگ پنسیلوانیا قرار داشت.
اما در سال ۱۹۹۹ بود که نام «اینترنت اشیا» توسط کوین اشتون، یکی از بنیانگذاران گروه پژوهشی Auto-ID Labs در دانشگاه MIT، ابداع شد.
اشتون آن زمان در کمپانی Procter & Gamble مسئول راهاندازی خط تولید لوازم آرایشی بود. اما هرباری که به مغازه میرفت، متوجه میشد رژ لب قهوهای در انبار و قفسه موجود نیست. این در حالی بود که مسئولان فروشگاه تاکید بر موجود بودن این محصول داشتند اما کسی نمیتوانست آن را پیدا کند.
تقریبا همزمان با این ماجرا، برچسبهای RFID توسعه یافتند. زمانی که اشتون برای شرکت در حال سخرانی بود، پیشنهاد داد که از این تگها برای محصولات استفاده شود. این تگها کمک میکرد تا اجناس در طول زنجیره تأمین بهآسانی شناسایی و ردیابی شوند.
نحوه کار IOT چگونه است؟
برای اینترنت اشیا به حسگر و دستگاههایی با قابلیت جمع آوری، ذخیره، انتقال و دریافت داده نیاز است. مولفه بعدی اتصال است؛ دادههای جمعآوریشده باید بین دستگاههای مختلف مبادله شود. عاملی که این ارتباط را ممکن میکند، اینترنت است.
بهطور معمول، حسگرها و دستگاههای اینترنت اشیا با اپلیکیشنها و سرویسهایی که در فضای ابری (Cloud Storage) هستند، ارتباط برقرار میکنند.مرحله بعدی پردازش داده است. بعد از اینکه دادههای جمعآوریشده از دستگاه به فضای ابری منتقل شد، نرمافزار نصبشده، شروع به تجزیه و تحلیل آنها میکند.
اینترنت اشیا در مبلمان چه کاربردی دارد؟
با استفاده از اینترنت اشیا، میتونیم مبل رو از راه دور کنترل و تنظیم کنیم. برای مثال میتونیم از طریق اپلیکیشن، زاویه، دمای تشک، مکانیزم و نورپردازی مبل رو تغییر بدهیم. این ویژگی فوق العاده برای افراد مسن یا دارای معلولیت که دسترسی آسانی به مبلمان ندارند مفید است.
اینترنت اشیا میتواند دادههای مختلفی نظیر نحوه و زمان استفاده از مبل و میزان راحتی کاربر رو جمع آوری کند. این دادهها برای بهبود طراحی و عملکرد مبلمان استفاده میشوند. از طرفی شرکت سازنده مبل میتواند با توسط اطلاعات جمع آوری شده، نقاط ضعف و قوت محصولات خود را شناسایی کند.
مبل هوشمند توانایی صحبت با کاربر رو دارد. همچنین میتواند ما رو از اخبار روز آگاه کرده و به ما کمک کند تا از استرس خود کم کنیم. از ویژگیهای هوش مصنوعی در صنعت مبلمان ، تشخیص وضعیت روحی کاربر و ارائه محتوای مناسب است.
مبلمان هوشمند قابلیت بهروزرسانی نرمافزار و افزودن ویژگیهای جدید رو دارند. توسعه مبلمان با استفاده از IoT در حال توسعه است و انتظار میرود که با پیشرفت تکنولوژی، ویژگیهای بیشتر و نوآوریهای جدید به این دسته اضافه شوند. به طور کلی هوش مصنوعی در طراحی دکوراسیون و مبلمان تاثیری چشم گیری خواهد گذاشت.
مبل Life-Bit، اولین مبل با قابلیت اینترنت اشیا
در دنیایی که شرکتها تلاش دارند همه چیز را به اینترنت متصل کنند، اکنون مدلی از مبل راحتی وجود داره که میتونیم با اینترنت و گوشی کنترل کنیم. مبل Life-Bit توسط شرکت Carlo Ratti Associati و با همکاری شرکت طراحی سوئیسی Vitra توسعه یافته است.
این مبل از تعدادی ماژول تشکیل شده. میتونیم آنها در حالت و موقعیتهای مختلف جابجا کرده و چیدمان کنیم. این صندلیها موتوریزه شدهاند که به آنها این قابلیت رو میدهد تا بالا و پایین شوند. هر کدام از ماژولها رو میتوانیم با موبایل کنترل کرده و ارتفاع آنها رو تغییر بدهیم.
صندلیها از ارتفاع 480 میلیمتر تا 780 میلیمتر متغیر است. اپلیکیشن این مبل حالتهای مختلف را از قبل برای ما آماده کرده. البته حالت شخصی سازی (Personalization) در برنامه وجود داره که میتونیم بر اساس سلیقه و سبک دکوراسیون حالتهای مختلفی به مبل بدهیم.
نکته جالب و بامزه مبل اینجاست که اگر ساعات طولانی ازش استفاده نکنیم، حوصلهاش سر میره و به صورت خودکار به شکلهای مختلفی در میاد. این مبل در سه رنگ آبی، قرمز و سبز با قیمت 799 یورو (645 پوند) به فروش میرسد. در حال حاضر این طرح نمونه اولیه هست و در آینده آپدیت میشود.
خلاصهای از آنچه که دربارهی اینترنت اشیا در مبلمان گفتیم
اینترنت اشیا (Internet of Things یا به اختصار IoT) به میلیاردها دستگاه متصل به اینترنت میگویند. این وسایل اطلاعات رو ذخیره کرده و با کاربر و سایر دستگاههای متصل به اشتراک میگذارد. توجه داشته باشید که دادههای این دستگاه شامل اطلاعات شخصی نمیشود.
مبلمان هوشمند (Smart IOT Sofa) تنها برای ارائه راحتی بیشتر و خاص تولید نشدند. این نوع مبلها با کمک هوش مصنوعی و تحلیل دادهها، تجربه کاربری بهتر و متناسب با خواستهی ما ارائه میدهد. درب خانه، لوستر، و پردهها از مواردی هستند که با اینترنت اشیا به شبکهای هوشمند متصل میشود.
مبل Life-Bit با قابلیت اینترنت اشیا توسط شرکت Carlo Ratti Associati طراحی شده. ماژولهای این مبل رو میتونیم در حالت مختلف جابجا و چیدمان کنیم.
در ادامه با تعدادی از انواع مبلمان راحتی تولید شرکت رویال مبل آشنا بشیم. یادمون باشه تمام این محصولات رو میتونیم با شرایط قسطی تهیه کنیم. برای مطالعه شرایط خرید مبل قسطی به صفحه خرید اقساطی در منوی سایت مراجعه کنید.
این مقاله در آبان ماه ۱۴۰۲ بروزرسانی شده. منتظر آپدیت بعدی در طی ماههای آینده باشید.