بر خلاف بسیاری از خریدها، خرید مبلمان، توصیهبردار نیست و به این بستگی داره که سلیقه ما چیست و برای خریدمان چقدر بودجه کنار گذاشتیم. خرید مبل چرم هم از گزینههایی است که شاید انتخاب اول بسیاری از ما باشه. ظاهر زیبایی که مبل چرم داره، وسوسه کننده است و تمایل ما برای رفتن به سمتش و خریدش رو دوچندان میکنه.
ویدیو کوتاه تولید مبل چستر با چرم طبیعی
صرفنظر از اینکه انتخاب ما برای خانه است یا محل کار، باید این رو بدونیم که چرم مبلی انواع مختلفی داره و همچنین مدل های متنوعی از مبلمان چرمی در بازار وجود داره.
در این مقاله با انواع چرم مبلی و رنگ های پرطرفدار آشنا میشیم. فرق بین چرم طبیعی و چرم مصنوعی و همینطور نحوه تشخیص دادن این دوتا چرم رو میگیم. به مزیت های مبل چرم اشاره میکنیم و از انواع مدل های مبل چرم اسم میبریم. با قیمت مبل های چرمی در بازار آشنا میشیم و در پایان میگیم با هر بودجه ای چه مبل چرمی میتونیم بخریم.
راهنمای مطالعهزمان مطالعه: ۱۰ دقیقه بروزرسانی: اردیبشهت ماه ۱۴۰۱
مبل چرم مبلیه که رویه آن از جنس چرم است. حالا این رویه میتونه از چرم طبیعی یا چرم مصنوعی باشه. جلوه هایی که مبل چرمی برایمان به ارمغان میاره، قابل مقایسه با جذابیت بصری دیگر مبلمان ها نخواهد بود.
انتخاب مبل چرم برای هتلها و اماکن تجاری و اداری، گزینه بسیار مناسبه.
چرا مبل چرم بخریم ؟ ( مزایای خرید مبل چرم )
مبلمان چرمی بسیار مقاوم و بادوام اند. ظاهر جذاب، رسمی و لوکسی دارند و انتخاب اول برای دکوراسیون های رسمی و اداری اند. علاوه بر این، مبل های چرمی به سادگی تعمیر میشن و تمیز کردنشون راحته. در ادامه هر یک از این مزایا رو شرح میدیم:
ماندگاری مبل چرم :
به دلیل مقاومت بالای چرم، ماندگاری چرم نسبت به دیگر پارچه مبلی ها بیشتر است. اگه چرم استفاده شده از نوع طبیعی و با کیفیت باشه، طول عمر مبل میتونه تا ۴ برابر یک مبل پارچه ای باشه.
جذابیت بصری :
یکی از دلایل خرید مبل چرم ، جذابیت و زیبایی بی نظیر مبل های چرمی است. روکش های چرمی مات یا براق، جلوه زیبایی به مبل میده.
ظاهر رسمی و لوکس :
مبل چرمی معمولا ظاهر رسمی تری به دکوراسیون میده و فضای چیدمان رو لوکس میکنه. به همین دلیل، مبل چرمی کاربرد زیادی در مبلمان اداری داره.
تمیز کردن آسان :
پاک کردن لکه ها از روی چرم بسیار آسونه. بیشتر لکه ها به راحتی و حتی با یه دستمال نمدار پاک میشن. نفوذپذیری چرم پایینه و خیلی از لکه ها مثل لک چای و قهوه و شکلات و … به داخل بافت چرم نفوذ نمیکنند.
ترمیم آسان :
مبل های چرمی بسیار راحت ترمیم میشن. با کمی پولیش میشه تقریبا هر خط و خش رو محو کرد، بدون این که به چرم آسیب بزنیم. با مقداری چرم مصنوعی و چسب هم میشه خیلی از نقاط آسیب دیده مبل رو ترمیم کرد.
در ویدیو بالا به خوبی نشون میده که چطوری بخش های چرمی آسیب دیده رو ترمیم کنیم.
دوست دار حیوانات خانگی :
مبل چرمی بافت ریزی داره و موی حیوانات خانگی به داخلش نفوذ نمیکنه. به همین دلیل راحت میشه موی حیوانات رو جمع کرد. اما در برابر خراش پنجه حیواناتی مثل سگ و گربه مقاوم نیست و آسیب پذیره.
ضد حساسیت :
مبلمان چرمی برای افراد دارای بیماری تنفسی و آلرژی گزینه مناسبیه. روکش های چرمی، آلودگی های محیطی و گرد و غبار رو به خودشون جذب نمیکنند. بافت سخت چرم باعث شده تا بوی بد محیط جذب مبل نشه.
انواع مدل های مبل چرم
مبل های چرم مدل های متنوعی دارند که هرکدومشون به انتخاب شما و دکوراسیون منزلتون بستگی داره. مبل چرم تک نفره، راحتی، ال، چستر و سطلنتی از مدل های مبل چرمی هستند. اما در بین تمامی این مدل ها، مبل چستر چرمی محوب تر و شناخته شده است.
مبل چرمی تک نفره
مبل های چرمی تک نفره محبوبیت زیادی دارند. از مبل تکی چرمی در اتاق خواب، اتاق کار و بخصوص جلوی تلویزیون میشه استفاده کرد. برخی از این تک نفرههای چرمی، دارای ماساژور و گرمکن هستند و به عنوان مبل ریلکسی استفاده میشن.
کاناپه چرمی راحتی
به مبل های دو یا سه نفره راحتی از جنس چرم، کاناپه چرمی میگن. کاناپه های چرم معمولا برای جلوی تلویزیون و یا جلو شومینه استفاده میشن. البته بسیاری از خانواده ها ترجیح میدند ست مبل چرمی داشته باشند. یعنی کاناپه های دو و سه نفره و تک نفره در کنار هم که تشکیل ست های ۵ یا ۷ نفره میده.
مبل ال چرم
یکی از انواع مبل چرم، مبل های ال شکل است. مبل ال چرمی برای فضاهای کوچک و اتاق های پذیرایی کم عرض، کاربرد بیشتری داره.
مبل چستر چرمی
در میان مدل های مختلف مبلمان چرمی منزل، مبل چرم چستر یکی از پرطرفدارترین هاست. کاناپه های چستر، ظاهر کلاسیک و شناخته شده ای دارند و معمولا با رویه چرمی ساخته میشن. تکیه گاه کوتاه مبل که سراسر لمسه کاری شده و دسته های (p) شکل مبل، مشخصه های اصلی مبل چستر است.
مبل چستر، یک مبل چرم قدیمی است. اصالت اصلی این مبل به کشور انگلستان و قرن ۱۸ ام میلادی برمیگرده. اما کم کم در سایر کشورها بخصوص فرانسه و آمریکا، جایگاه خودشو پیدا کرد.
مبل چرم سلطنتی
مبل های چرمی سلطنتی، ساختاری مشابه مبلمان کلاسیک و استیل دارند. اما رویه نهایی مبل از جنس چرم است. ظاهر مبل سلطنتی چرمی ، شیک تر و رسمی تر از مبلهای کلاسیک پارچه ای است و عموما برای فضاهای تشریفاتی و لوکس مانند اتاق های جلسات و یا لابی هتل ها استفاده میشن.
انواع چرم مبلی
خرید مبل چرمی بادوام انتخابی هوشمندانه برای محیط کار یا فضای نشیمن است. اگه قصد خرید داریم، باید بدونیم که همه مبل ها از چرم یکسانی ساخته نمیشن. تنوع گسترده ای در بافت، کیفیت و استحکام چرم های مبلی وجود داره.
پس برای خرید مبلمان چرمی لازمه دانش کافی از انواع چرم برای مبلمان داشته باشیم. با ما همراه باشید تا با انواع چرم مبلی آشنا بشیم. به طور کلی چند نوع چرم مبلی وجود داره که به ترتیب از گران ترین تا ارزان ترین معرفی میکنیم:
چرم خالص (Full Grain) :
از بین انواع مختلف چرم هایی که در صنعت مبلمان استفاده میشه، بدون شک بهترین و مرغوبترین و در عین حال گران ترین این چرم ها چرم خالص است.
در تولید این چرم، تنها فرآیندی که برای پوست حیوان اصلی اعمال میشود، برداشتن موهای زائد و سپس خیساندن آن در یک رنگ طبیعی (معمولاً گیاهی) است. هیچ ترمیم اضافی برای چرم انجام نمیشه و ظاهر و بافت پوست واقعی حفظ شده.
بافت چرم خالص، در ابتدا سفت است اما با استفاده کردن از مبل، نرم میشه. چرمی که کاملا خالص باشه هیچ وقت یک دست نیست و همیشه یک سری ایرادهای کوچیک و آسیبهایی در ظاهر چرم وجود داره که در واقع یکی از راه های تشخیص چرم خالص از مصنوعی هم همین نقص های کوچک ظاهری است.
در بین مبل های چرمی که در بازار وجود داره، مبل هایی که از چرم خالص برای ساخت روکش آنها استفاده شده، گرانترین قیمت را دارند.
صنایع تولید کننده چرم مبلی برای حل این مشکل وارد کار شدند و چرم مصنوعی را دقیقاً با ظاهر چرم خالص درست میکنند. فقط کسانی که خیلی حرفه ای هستند، با انجام آزمایش های خاص میتونند چرم خالص را از مصنوعی تشخیص بدند.
چرم دانه برجسته (Top Grain) :
چرم دانه برجسته یا دانه درشت بخاطر ظاهر برجسته سطحش معروف است. این چرم کمی بیشتر از چرم خالص جلا پیدا کرده. اگرچه از نظر خلوص بسیار شبیه به چرم خالص است. چرم دانه برجسته به دلیل فرآیند صاف کردن چرم، نرم تر از چرم خالص میشه، اما همان دوام و ماندگاری رو داره.
اگه میخواهید ظاهری نرمتر داشته باشید، به جای چرمهای ضخیمتر مثل چرم خالص، به سراغ چرمهای برجسته بروید.
ظاهر مبل با این چرم خیلی جذاب نیست. به همین دلیل پرداخت های گوناگونی روی چرم انجام میشه تا ظاهر جذاب تری به خوش بگیره. با این حال از لحاظ قیمتی، این نوع چرم از چرمهای گران قیمت به حساب میآید. میشه گفت گرانترین چرم طبیعی دستکاری شده است.
چرم دانه درشت بیشتر از این که در مبلمان کاربرد داشته باشه، در صنایع کیف و کفش و پوشاک کاربرد داره. محصولات تولید شده مانند کیف و کفش با سطح چرم برجسته، ظاهر زیبا و جذابی دارند و طرفدارهای خاص خودشو داره.
چرم دانه ریز (Split Grain) :
در فرایند تولید این چرم، لایه بیرونی چرم برداشته میشه و قسمت پوست باقی میمونه که دانه های ریزی داره و برای انواع مبلمان استفاده میشه.
پس از آنکه دانههای روی چرم برداشته میشه، چرمی را میبینیم که به سختی و ماندگاری یک چرم صنعتی است و در عین حال ظرافت چرم طبیعی را هم داره.
چرم دانه ریز مزایا و معایبی داره. به دلیل فرآیند سایش، بافت چرم ضخامت کمتری داره و اگه از مبل چرم به درستی استفاده نشه، آسیب میبینه.
از سوی دیگر با نازک شدن بافت چرم، انعطاف پذیری آن هم بیشتر شده و رویه نرم اون حس بهتری به ما میده.
در مجموع چون بافت این چرم نازک شده، ماندگاری اون کمتر از دو نوع قبلی است و مبلمان با چرم دونه ریز نیاز به مراقبت بیشتری داره.
چرم ترکیبی (Bonded Leather) :
اگر میخواهیم مبل چرم باکیفیت و با هزینه کمتر داشته باشیم، مبلمان ساخته شده از چرم ترکیبی یک گزینه مناسب است. این چرم از ضایعات پروژه های چرمی دیگر ساخته میشه و سپس با استفاده از مواد چسبنده، رول میشه.
در بیشتر موارد، محصول نهایی حاوی حدود ۱۵ درصد چرم خالص است، اما همچنان ظاهر و بوی چرم طبیعی میده.
ضایعات و الیاف چرم طبیعی با استفاده از چسب در کنار یکدیگر قرار می گیرند که رویه آن از جنس پلی اورتان است.
فرایند تولید این چرم شبیه به فرایند تولید کاغذ است.این چرم مقاومت بالایی داره. در کنار دوام بالا، هزینه تولید به نسبت پایینی داره و این یعنی قیمت مبل با چرم ترکیبی بسیار ارزان تر از چرم طبیعی است.
همچنین به دلیل بازیافت چرم طبیعی، مبلمان ساخته شده با این چرم، سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند و برای افرادی که به مواد صنعتی آلرژی دارند میتونه گزینه خوبی باشه.
چرم نوبوک (Nubuck) :
به چرم خام گاوی، نوبوک گفته میشه که از پر استفاده ترین انواع چرم مبلی در صنعت مبلمان است. چرم نوبوک کاملا مات است و هیچ فرایندی برای براق شدنش انجام نمیشه.
برای قابل استفاده شدن، به چرم گاو مواد صنعتی افزوده میشه و پرداخت روی پوست انجام میشه. مبلمان ساخته شده از چرم گاوی نوبوک مقاومت مطلوبی داره اما نگهداری از آن خیلی مهم است.
ضد عفونی کردن با مواد مخصوص و واکس زدن مبل باید یکی از اقدامات همیشگی ما برای حفظ کیفیت مبل باشه.
با این وجود، کیفیت مطلوب در کنار قیمت تقریبا خوب، باعث میشه شرایط نگهداری مبل را به جان بخریم و چرم نوبوک را برای خرید مبل چرم انتخاب کنیم.
چرم دوسویه (Bi-Cast) :
چرم دو سویه یا بیکست که به چرم PU نیز معروف است، دانه های خرد شده چرم گاوی با روکشی از پلی اورتان رنگی است که اون را شبیه به چرم دانه درشت درجه یک میکنه. این محصول در ابتدا برای کیف و کفش مورد استفاده قرار گرفت اما بعدها وارد صنعت مبلمان شد.
برای این که مقاومت چرم رو در برابر سایش بالا ببرند، روکشی از پلی اورتان بر روی آن میکشند. این روکش پلی اورتان، طول عمر مبل رو افزایش میده.
یکی از مزایای چرم دو سویه، راحت تمیز شدن اونه. به دلیل بافت محکم، خیلی از لکه ها به راحتی از روی مبل پاک میشن.
این چرم بسیار ارزان تر از چرم های طبیعی خالص و دانه درشت است، اما بدون مراقبت مناسب، پوست پوست میشه و ترک میخوره. پس حتما قبل از خرید مبل چرمی مطمئن شوید که تفاوت بین چرم دو سویه و دانه درشت و نحوه نگهداری صحیح اش رو میدونید.
چرم مصنوعی (Faux Leather) :
برای کسانی که به دنبال مبل با ظاهر چرمی هستند اما دوست ندارند از هیچ گونه پوست حیوانات استفاده کنند، باید مبلمان چرم مصنوعی را امتحان کنند.
در فرایند تولید چرم مصنوعی تماما از مواد پلیمری و صنعتی استفاده میشه. فناوری تولید چرم مصنوعی پیشرفت های چشمگیری داشته به طوری که امروزه شاهد تولید چرم های مصنوعی با دوام و قابل رقابت با گونه های طبیعی اون هستیم.
در ویدیو زیر با نحوه تولید چرم مصنوعی آشنا میشیم:
این نوع از چرم برای برخی از دوستداران حیوانات، میتونه جایگزینی هوشمندانه و جذاب باشد.
یکی از خلاء های بزرگ در صنعت چرم مبلی، تنوع رنگ پایین چرم های طبیعی است. چرم های مصنوعی با تنوع رنگ بسیار بالا، این نیاز بازار را پاسخگو هستند. امروزه شاهد رویه های چرمی در رنگ بندی متنوع از کرم و قهوه ای تا زرد و سبز و طوسی و آبی هستیم.
این نیاز خصوصا در تولید مبلمان و صندلی های اداری بیشتر حس میشه. چون ساخت یک محیط کار جذاب و پر انرژی نیازمند رنگ های شاد و جسورانه است که قطعا چرم های طبیعی این امکان رو به ما نمیدند. اما چرم مصنوعی با تنوع رنگ بی نظیرش پاسخگو این نیاز بازار است.
به دلیل عدم استفاده از پوست حیوانات، چرم مبلی مصنوعی کم ترین هزینه تولید رو داره. این یعنی قیمت تمام شده چرم مصنوعی پایین تر از سایر انواع چرم مبل است. از ارزان ترین چرم مبلی نمیشه توقع کیفیت بالایی داشت.
به همین علت، نگهداری چرم مصنوعی مبلمان، سخت تر است.
در مجموع دوام و طول عمر چرم مصنوعی پایین تر از سایر انواع چرم مبلی است اما قیمت تمام شده مبل با این چرم، بسیار ارزان تر از چرم های طبیعی و نیمه طبیعی است.
تفاوت بین چرم طبیعی و مصنوعی چیست ؟
یکی از سوالات اساسی هنگام خرید مبل چرم ، تفاوت چرم طبیعی و مصنوعی است. چرم اصل مستقیما از پرداخت پوست حیوانات ساخته میشه. در این فرآیند برای جلوگیری از فاسد شدن پوست، آنها رو دباغی می کنند و در نهایت چرمی مقاوم و انعطافپذیر تولید میشه.
در طرف مقابل، چرم مصنوعی کاملا از مواد پلاستیکی پلیمری و PU تولید میشه. همان طور که قبلا گفتیم، استفاده از چرم مصنوعی کمک زیادی به حفظ محیط زیست و جلوگیری از کشتار حیوانات میکنه.
لمس کردن چرم طبیعی، حس گرم و نرم بودن رو به ما منتقل میکنه؛ در حالی که چرم مصنوعی کاملا بی روح و سرد است.
چطوری چرم مصنوعی رو از چرم طبیعی تشخیص بدیم ؟
امروزه چرم های مصنوعی تا حد زیادی کاملا شبیه چرم های طبیعی شده اند و تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی به تجربه نیاز داره. متاسفانه برخی فروشندگان مبل، چرم های مصنوعی را به عنوان چرم طبیعی میفروشند. در این موارد علاوه بر این که پولی که پرداخت کرده ایم برای چرم طبیعی نیست؛ مبل خریداری شده نیز عمر زیادی نخواهد کرد.
پس لازمه اطلاعات خودمون رو بالا ببریم تا هنگام خرید مبل چرم بتونیم تا حدودی از نوع و کیفیت چرم، اطلاعاتی بدست بیاریم. چند روش ساده برای تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی وجود داره. در ادامه، هر یک از این روشها رو توضیح دادیم:
لمس کردن چرم
اولین قدم، کمک گرفتن از حس لامسه است. چرم طبیعی سطح نرم و لطیفی داره و وقتی لمس میکنیم حس گرما به دست منتقل میشه. اما بیشتر چرم های مصنوعی چون از جنس پلاستیک هستند، خشک و سفت اند و هنگام لمس سرد هستند.
بوی چرم
یکی از راحت ترین روشهای تشخیص، بو کردن چرم است. چرم طبیعی بوی بدن حیوان میده اما چرم مصنوعی، بوی پلاستیک میده.
ظاهر سطح چرم
چرم طبیعی و اصل، سطح غیر یکنواختی داره. چون سطح بدن حیوانات معمولا دارای رگ و خطوط طبیعی است، چرم طبیعی هم دارای خطوط غیر یکنواخت است و گاهی چین و چروک هم دیده میشه. اما در چرم مصنوعی، سطحی کاملا مسطح و طرح های کاملا یکسان و یکنواخت می بینیم.
آستر پشت چرم
یکی از مهمترین روش های تشخیص چرم طبیعی، توجه به آستر پشت چرم است. آستر چرم اصل، پرزدار است. اما آستر چرم مصنوعی تار و پودی و نخی است. یکی از مهمترین روش های تشخیص چرم طبیعی، توجه به آستر پشت چرم است. آستر چرم اصل، پرزدار است. اما آستر چرم مصنوعی تار و پودی و نخی است.
مقاومت چرم در برابر حرارت
چرم مصنوعی چون از پلی استر ساخته شده، در برابر حرارت سریع جمع میشه و میسوزه و در حال سوختن بوی پلاستیک سوخته میده و دود سیاه میکنه. در مقابل، چرم طبیعی در مقابل حرارت دیرتر میسوزه و بوی موی سوخته شده میده و دود سفید میکنه. اما نمیشه که مبل رو سوزوند تا فهمید از چه چرمیه!
اگه قصد داریم این آزمایش رو انجام بدیم بهتره یک کوسن یا یک تشک متحرک مبل رو انتخاب کنیم و زیپش رو باز کنیم و پشت و روش کنیم. یکی از گوشه های تشک یا کوسن رو که چرم اضافه داره با یک فندک به آرامی گرم کنیم تا ببینیم واکنش چرم چیه.
آزمایش آب
چرم طبیعی آب گریز نیست و آب به داخل اون نفوذ میکنه. کافیه چند قطره آب روی چرم بریزیم و چند دقیقه منتظر بمانیم. اگر آب روی چرم باقی ماند، مبل از چرم مصنوعی ساخته شده. و اگر آب کم کم به داخل چرم نفوذ کرد، میتونه چرم طبیعی باشه.
انعکاس نور
وقتی نور به سطح چرم طبیعی برخورد میکنه، به یک اندازه منعکس نمیشه. برخی قسمتها حالت مات و براق دارند؛ چون چرم اصلی سطح صافی ندارد و نمیتونه نور رو به درستی منعکس کنه. در صورتی که وقتی نور به هر بخشی از چرم مصنوعی بخوره، به یک اندازه و یکسان منعکس میشه.
پرطرفدارترین رنگ های مبل چرم
یکی از چالش های خریداران در خرید مبل چرم ، رنگ بندی محدود چرم است. چرم های طبیعی و اصل، رنگ بندی محدودی دارند. این رنگ بندی در طیف کرم و قهوه ای تا مشکی است. امروزه با ورود فناوری های پیشرفته در تولید چرم مصنوعی، شاهد تنوع گسترده ای از رنگ ها در چرم های مصنوعی هستیم.
اما همچنان با توجه به میزان فروش مبلمان چرمی در جهان، اولویت های رنگ بندی مورد علاقه خریداران به ترتیب مبل های چرمی قهوه ای، مشکی، قرمز و در نهایت سفید است.
مبل چرم قهوه ای
مبل چرم قهوهای یکی از محبوبترین رنگها در مبلمان منزله و به خوبی با سایر اجزای دکوراسیون ست میشه. رنگ قهوهای جزو رنگهای گرمه که احساس آرامش و امنیت رو منتقل میکنه. طیف چرم قهوهای شامل قهوهای شکلاتی، روشن و سوخته است.
مبل چرم مشکی
مبل چرمی سیاه حس وقار و سنگینی خاصی به محیط میده. یکی از خصوصیات رنگ مشکی، ایجاد فضایی لوکس و لاکچری است. انتخاب چرم مشکی، حس لوکس بودن رو القا میکنه. این رنگ الزاما با هر رنگی به راحتی ست نمیشه و نیازمند فضای دکوراسیون مدرن است.
برای ایجاد تعادل در محیط و جلوگیری از یکنواختی، بهتره از رنگ متضاد این رنگ، یعنی رنگ سفید برای کوسن ها، پرده یا فرش استفاده کنیم.
مبل چرم قرمز
چرم قرمز، رنگی جذاب و چشمنوازه که در فضای نشیمن فورا چشمها رو به سمت خودش معطوف میکنه. مبل قرمز برای چیدمان در منزل نیاز به انجام کار خاصی نداره و از هر زاویه با شکوهه.
مبل چرمی سفید
برای انتخاب مبل چرمی لازم نیست حتما رنگ مشکی یا قهوهای انتخابمون باشه. بلکه میتونیم از رنگهای روشن مثل سفید یا کرم هم استفاده کنیم که جلوهی خاصی به دکوراسیون میده. رنگ سفید علاوه بر زیبایی خیرهکننده، ظاهری کلاسیک داره که میتونه فضای منزل رو پرنورتر، آرام و دلپذیر جلوه بده.
مبل چرمی سیاه و سفید (دورنگ)
برای ایجاد حس تضاد و تمایز در خانه میتوان از دو رنگ چرم سیاه و سفید استفاده کرد. در این انتخاب، معمولاً قسمت نشیمن و پشتی را رنگ سیاه و سایر قسمتها را رنگ سفید انتخاب میکنند. رنگ سیاه و سفید ترکیب جاودانه و الهام بخش بسیاری از سبکهای دکوراسیون مدرنه که فضای اتاق نشیمن رو مینیمالیسم (ساده) نشون میده.
مبل چرمی رنگی
طیف رنگ چرم های طبیعی محدود است و این یکی از مشکلات خریداران مبل چرمی بوده. تولیدکنندگان چرم مصنوعی برای رفع این نیاز خریداران، چرم های رنگی با تنوع رنگ بالا تولید کردند.
چرم های رنگی در انواع رنگ های شاد مثل زرد، آبی، صورتی، قرمز، طوسی، سرمه ای و … قابل تهیه است.
قیمت مبل چرم
قیمت مبل چرم مانند سایر انواع مبل راحتی ، مستقیما به هزینه متریال استفاده شده در ساخت مبل بستگی داره. جدا از بحث هزینه های ثابت و متغیر تولید مبل (مانند اجرت نیرو کار، استهلاک دستگاه، اجاره کارگاه و نمایشگاه و …) که برای تولید همه انواع مبل، مشابه است، مهمترین عامل در تعیین قیمت مبلمان چرمی، نوع چرم بکار رفته در ساخت آن است.
همان طور که میدونید، دو نوع چرم داریم: چرم مصنوعی و چرم اصل (طبیعی). نمونه طبیعی نسبت به مصنوعی قیمت بسیار بالاتری داره. قیمت متوسط هر یک متر مربع چرم اصل بیش از پنج برابر چرم مصنوعی است.
همین امر باعث شده قیمت مبلمان با چرم طبیعی بالاتر از چرم مصنوعی باشه. به هرحال، چرم اصل گران است و یکی از دلایلی که عده ای از خرید مبل چرم طبیعی منصرف میشوند، قیمت بالای آن است.
به غیر از بحث چرم مصرفی، معمولا در مبل های چرمی، میزان متریال مصرفی در داخل مبل از جمله اسفنج و لایکو و الیاف صنعتی (ویسکوز)، بیشتر از مبل های دیگه است. این موضوع خصوصا در مبل های چرمی سبک آمریکایی که دسته ها و تکیه گاه های نرم و بالشتکی دارند، بیشتر مطرح است.
خب طبیعی است که با مصرف متریال بیشتر، هزینه تولید مبل هم بالاتر میره و این هم یعنی قیمت تمام شده بالاتر.
قیمت مدل های مبل چرم :
در ادامه قیمت چند مبل چرم با ابعاد و متریال مختلف براتون آوردیم. قیمت ها در اسفند ماه سال ۱۴۰۰ آپدیت شده اند.
مبل چرمی ال (ترکیب: ۴ نفره – روکش: چرم مصنوعی – قیمت: ۹.۰۰۰.۰۰۰ تومان)
مبل چرمی داخل لمسه (ترکیب: ۳ نفره – روکش: چرم مصنوعی – قیمت: ۱۴.۳۰۰.۰۰۰ تومان)
مبل چرمی طرح چستر (ترکیب: ۳ نفره – روکش: ترکیب چرم مصنوعی با پارچه کتان – قیمت: ۱۶.۲۰۰.۰۰۰ تومان)
مبل چرمی طرح چستر از نمای پشت (ترکیب: ۳ نفره – روکش: ترکیب چرم مصنوعی با پارچه کتان – قیمت: ۱۶.۲۰۰.۰۰۰ تومان)
مبل چرمی اسپرت (ترکیب: ۳ نفره – روکش: ترکیب چرم مصنوعی با پارچه ابر و بادی – قیمت: ۱۶.۵۰۰.۰۰۰ تومان)
مبل ال چستر چرمی (ترکیب: ۶ نفره – روکش: چرم طبیعی گاوی – قیمت: ۴۲.۰۰۰.۰۰۰ تومان)
کاناپه چرمی ساده تکیه گاه الیافی (ترکیب: ۳ نفره – روکش: چرم طبیعی گاوی – قیمت: ۵۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان)
مبل چستر چرمی کف لمسه (ترکیب: ۳ نفره – روکش: چرم طبیعی کهنه کاری شده – قیمت: ۴۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان)
مبل ال چرمی طبیعی مالزی (ترکیب: ۷ نفره – روکش: چرم طبیعی – قیمت: ۱۹۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان)
مبل یو چرمی آلمان (ترکیب: ۶ نفره – روکش: چرم طبیعی – قیمت: ۱۹۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان)
مبل ال چرمی آلمان (ترکیب: ۵ نفره – روکش: چرم طبیعی – قیمت: ۱۵۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان)
مبل تک نفره کویین چرمی (ترکیب: یک نفره – روکش: چرم طبیعی – قیمت: ۸.۰۰۰.۰۰۰ تومان)
پاف چرمی لمسه دست (ابعاد: ۸۰*۵۰ سانت – روکش: چرم طبیعی – قیمت: ۴.۰۰۰.۰۰۰ تومان)
میانگین قیمت مبل چرم :
به طور خلاصه، قیمت مبلمان چرمی تولید ایران با چرم طبیعی حدودا ۲ تا ۳ برابر قیمت مبلمان با چرم مصنوعی است. همچنین قیمت مبل چرمی وارداتی حدودا ۳ تا ۴ برابر قیمت مبلمان تولید داخل کشور است.
در جدول زیر میانگین قیمت انواع مبل چرمی تولید داخل و وارداتی (بروز رسانی شده در اسفند ۱۴۰۰) آورده شده.
مدل مبل
تولید ایران
وارداتی
چرم مصنوعی
چرم طبیعی
چرم طبیعی
مبل تک نفره
۴/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۸/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۳۶/۰۰۰/۰۰۰ تومان
کاناپه دو نفره
۶/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۱۲/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۵۴/۰۰۰/۰۰۰ تومان
کاناپه سه نفره
۸/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۱۶/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۷۲/۰۰۰/۰۰۰ تومان
نیم ست پنج نفره (۳+۱+۱)
۱۶/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۳۲/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۱۴۴/۰۰۰/۰۰۰ تومان
ست ۷ نفره (۳+۲+۱+۱)
۲۲/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۴۴/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ تومان
مبل ال ۵ نفره
۱۴/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۳۲/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۱۲۶/۰۰۰/۰۰۰ تومان
مبل ال ۶ نفره
۱۸/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۴۲/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۱۶۲/۰۰۰/۰۰۰ تومان
مبل ال یا یو ۷ نفره
۲۲/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۵۱/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۱۹۸/۰۰۰/۰۰۰ تومان
پاف
۲/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۴/۰۰۰/۰۰۰ تومان
۱۵/۰۰۰/۰۰۰ تومان
جمع بندی
مبل های چرمی به دلیل قیمت بالایی که دارند، باید نسبت به خریدشون حساس تر باشیم. دوام بالای مبل چرمی، ظاهر جذاب و ضد آلرژی بودن از مهمترین مزیت های مبل چرمی است.
اما همان طور که دیدیم، تنوع چرم های مبلی بالاست و لازمه متناسب با نیاز و سلیقه و البته بودجه مون تصمیم گیری کنیم که چه جنس چرمی بخریم.
همچنین از انواع مدل مبل چرم با رنگ های پرطرفدار صحبت کردیم و در کنارش هم نحوه تشخیص دادن چرم طبیعی و منصوعی رو متوجه شدیم.
قیمت مبل با چرم اصل تقریبا دو تا سه برابر مبل با چرم مصنوعی است. قیمت مبلمان های چرمی وارداتی هم حدودا چهار برابر تولید کننده های داخلی است.
یادمون باشه که جدا از کیفیت مبل، نگهداری از مبل چرمی خیلی خیلی مهمه. اگه از مبل چرمی به درستی مراقبت نکنیم، نباید انتظار طول عمر بالایی داشته باشیم.
اگه شما هم برای خرید مبل چرم پیشنهادی دارید با ما درمیان بگذارید.